當前位置:广西快乐双彩走势图 > 公共英語 > 公共英語備考資料 > 2020年公共英語二級閱讀理解試題五

2020年公共英語二級閱讀理解試題五

發布時間:2019年11月26日 09:14:18 來源:環球網校 點擊量:

广西快乐双彩走势图 www.vhybd.tw

公共英語報名、考試、查分時間、免費短信提醒

地區

獲取驗證 立即預約

請填寫圖片驗證碼后獲取短信驗證碼

看不清楚,換張圖片

免費獲取短信驗證碼

【摘要】小編給大家帶來2020年公共英語二級閱讀理解試題五,希望對大家有所幫助。加入環球網校有專業的老師為您解答問題,還可以和考友一起交流!

Passage 1

When I was in fourth grade,I worked part-time as a paperboy.Mrs.Stanley was one of my customers.She’d watch me coming down her street,and by the time I’d biked up to her doorstep,there’d be a cold drink waiting.I’d sit and drink while she talked.

Mrs.Stanley talked mostly about her dead husband.“Mr.Stanley and I went shopping this morning,” she’d say.The first time she said that,soda (汽水) went up my nose.

I told my father how Mrs.Stanley talked as if Mr.Stanley were still alive.Dad said she was probably lonely,and that I ought to sit and listen and nod my head and smile,and maybe she’d work it out of her system.So that’s what I did,and it turned out Dad was right.After a while she seemed content to leave her husband over at the cemetery (墓地).

I finally quit delivering newspapers and didn’t see Mrs.Stanley for several years.Then we crossed paths at a church fund-raiser (募捐活動).She was spooning mashed potatoes and looking happy.Four years ago,she had to offer her paperboy a drink to have someone to talk with.Now she had friends.Her husband was gone,but life went on.

I live in the city now,and my paperboy is a lady named Edna with three kids.She asks me how I’m doing.When I don’t say “fine,” she sticks around to hear my problems.She’s lived in the city most of her life,but she knows about the community.The community isn’t so much a place as it is a state of mind.You find it whenever people ask how you’re doing because they care,and not because they’re getting paid to do so.Sometimes it’s good to just smile,nod your head and listen.

1.Why did soda go up the author’s nose one time?

A.He was talking fast. B.He was shocked.

C.He was in a hurry. D.He was absent-minded.

2.Why did the author sit and listen to Mrs.Stanley according to Paragraph 3?

A.He enjoyed the drink.

B.He wanted to be helpful.

C.He took the chance to rest.

D.He tried to please his dad.

3.Which of the following can replace the underlined phrase “work it out of her system”?

A.Recover from her sadness.

B.Move out of the neighborhood.

C.Turn to her old friends.

D.Speak out about her past.

4.What does the author think people in a community should do?

A.Open up to others. B.Depend on each other.

C.Pay for others’ help. D.Care about one another.

Passage 2

Five years ago,when I taught art at a school in Seattle,I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students.I put a small set of Tinkertoys in front of each student,and said:“Make something out of the Tinkertoys.You have 45 minutes today—and 45 minutes each day for the rest of the week.”

A few students hesitated to start.They waited to see what the rest of the class would do.Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided.Another group built something out of their own imaginations.

Once I had a boy who worked experimentally with Tinkertoys in his free time.His constructions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home.I was delighted at the presence of such a student.Here was an exceptionally creative mind at work.His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染) other students.

Encouraging this kind of thinking has a downside.I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking.Without fail one would declare,“But I’m just not creative.”

“Do you dream at night when you’re asleep?”

“Oh,sure.”

“So tell me one of your most interesting dreams.”The student would tell something wildly imaginative.Flying in the sky or in a time machine or growing three heads.“That’s pretty creative.Who does that for you?”

“Nobody.I do it.”

“Really—at night,when you’re asleep?”

“Sure.”

“Try doing it in the daytime,in class,okay?”

1.The teacher used Tinkertoys in class in order to    .

A.know more about the students

B.make the lessons more exciting

C.raise the students’ interest in art

D.teach the students about toy design

2.What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3?

A.He liked to help his teacher.

B.He preferred to study alone.

C.He was active in class.

D.He was imaginative.

3.What does the underlined word “downside”in Paragraph 4 probably mean?

A.Mistake. B.Drawback.

C.Difficulty. D.Burden.

4.Why did the teacher ask the students to talk about their dreams?

A.To help them to see their creativity.

B.To find out about their sleeping habits.

C.To help them to improve their memory.

D.To find out about their ways of thinking.

Passage 1

【語篇導讀】本文講述作者當報童時關心一位喪偶的顧客,每次送報都會停留一會兒傾聽她的故事,而作者多年后又被自家的送報員關心。由此作者感悟到社區鄰里之間應互相關心,傾聽別人的煩惱與憂愁??忌綣倫約捍砉際員奔浜涂際允奔淶幕?,可以 免費預約短信提醒,屆時會以短信的方式提醒大家報名和考試時間。

1.Why did soda go up the author’s nose one time?

A.He was talking fast. B.He was shocked.

C.He was in a hurry. D.He was absent-minded.

答案 B

解析 推理判斷題。根據第二段中的“Mrs.Stanley talked mostly about her dead husband.‘Mr.Stanley and I went shopping this morning,’ she’d say.”可推測,作者第一次聽到Mrs.Stanley說這話時是極為震驚的。

2.Why did the author sit and listen to Mrs.Stanley according to Paragraph 3?

A.He enjoyed the drink.

B.He wanted to be helpful.

C.He took the chance to rest.

D.He tried to please his dad.

答案 B

解析 推理判斷題。根據第三段中的“Dad said she was probably lonely,and that I ought to sit and listen and nod my head and smile...”可知,作者傾聽Mrs.Stanley說話是為了幫助她。

3.Which of the following can replace the underlined phrase “work it out of her system”?

A.Recover from her sadness.

B.Move out of the neighborhood.

C.Turn to her old friends.

D.Speak out about her past.

答案 A

解析 詞義猜測題。根據第三段最后一句“After a while she seemed content to leave her husband over at the cemetery(墓地).”可知,Mrs.Stanley看來已從失去丈夫的悲痛中走了出來,故選A項。

4.What does the author think people in a community should do?

A.Open up to others. B.Depend on each other.

C.Pay for others’ help. D.Care about one another.

答案 D

解析 推理判斷題。根據最后一段中的“You find it whenever people ask how you’re doing because they care,and not because they’re getting paid to do so.”以及本文所講的故事可推斷作者想要表明的觀點:社區鄰里間應該互相關心。

Passage 2

【語篇導讀】主要介紹一名教師,在最初授課時給學生布置組裝玩具的任務,以逐步培養學生的想象力與創造力。

1.The teacher used Tinkertoys in class in order to    .

A.know more about the students

B.make the lessons more exciting

C.raise the students’ interest in art

D.teach the students about toy design

答案 A

解析 細節理解題。根據文章第一段第一句“...I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students.”可知,這位老師最初給學生布置這個任務目的是了解這些學生。故選A項。

2.What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3?

A.He liked to help his teacher.

B.He preferred to study alone.

C.He was active in class.

D.He was imaginative.

答案 D

解析 推理判斷題。根據文章第三段可以得知,這個男孩組裝好的玩具堆滿了美術教室的一個架子,家里的臥室也被占了相當大的地方。“我”為能有這樣一位有創造力的學生而倍感欣慰。他的存在意味著“我”的課堂上有了一位意想不到的教學助手,他的創造力會感染其他學生,讓他們也參與進來。由此可以看出這個男孩是有創造力、有想象力的。故選擇D項。

3.What does the underlined word “downside”in Paragraph 4 probably mean?

A.Mistake. B.Drawback.

C.Difficulty. D.Burden.

答案 B

解析 詞義猜測題。根據文章第四段可知,鼓勵孩子有這種想象力也會有不利的一面。要冒一定的風險,可能會失去那些有不同思維方式的學生。必定有人會說“我就是沒有創造力。”因此可以看出此段重在介紹上述這種做法存在的弊端。因此B項正確。

4.Why did the teacher ask the students to talk about their dreams?

A.To help them to see their creativity.

B.To find out about their sleeping habits.

C.To help them to improve their memory.

D.To find out about their ways of thinking.

答案 A

解析 推理判斷題。文章第四段最后一句“But I’m just not creative.”引出下文師生間的對話,根據文章最后一句“Try doing it in the daytime,in class,okay?”可以看出,老師以孩子晚上做的夢引出白天課堂上要勇于嘗試,大膽想象。因此A項正確。

【長難句分析】His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染) other students.

他的出現意味著我有一個意想不到的助教,他的創造力會感染其他學生。

本句是一個復合句。that引導的是賓語從句,whose引導的是定語從句,修飾assistant。

環球網校友情提示:以上內容是公共英語頻道為您整理的2020年公共英語二級閱讀理解試題五,點擊下面按鈕免費下載更多精品備考資料。

分享到: 編輯:紀文凱

綁定手機號

應《中華人民共和國網絡安全法》加強實名認證機制要求,同時為更加全面的體驗產品服務,煩請您綁定手機號.

預約成功

本直播為付費學員的直播課節

請您購買課程后再預約

環球網校移動課堂APP 直播、聽課。職達未來!

安卓版

下載

iPhone版

下載
環球小過-環球網校官方微信服務平臺

刷題看課 APP下載

免費直播 一鍵購課

代報名等人工服務

返回頂部