當前位置:广西快乐双彩走势图 > 公共英語 > 公共英語備考資料 > 2020年公共英語二級閱讀理解試題四

2020年公共英語二級閱讀理解試題四

發布時間:2019年11月26日 09:16:14 來源:環球網校 點擊量:

广西快乐双彩走势图 www.vhybd.tw

公共英語報名、考試、查分時間、免費短信提醒

地區

獲取驗證 立即預約

請填寫圖片驗證碼后獲取短信驗證碼

看不清楚,換張圖片

免費獲取短信驗證碼

【摘要】小編給大家帶來2020年公共英語二級閱讀理解試題四,希望對大家有所幫助。加入環球網校有專業的老師為您解答問題,還可以和考友一起交流!

Passage 1

Measles(麻疹),which once killed 450 children each year and disabled even more,was nearly wiped out in the United States 14 years ago by the universal use of the MMR vaccine(疫苗).But the disease is making a comeback,caused by a growing anti-vaccine movement and misinformation that is spreading quickly.Already this year,115 measles cases have been reported in the USA,compared with 189 for all of last year.

The numbers might sound small,but they are the leading edge of a dangerous trend.When vaccination rates are very high,as they still are in the nation as a whole,everyone is protected.This is called “herd immunity”,which protects the people who get hurt easily,including those who can’t be vaccinated for medical reasons,babies too young to get vaccinated and people on whom the vaccine doesn’t work.

But herd immunity works only when nearly the whole herd joins in.When some refuse vaccination and seek a free ride,immunity breaks down and everyone is in even bigger danger.

That’s exactly what is happening in small neighborhoods around the country from Orange County,California,where 22 measles cases were reported this month,to Brooklyn,N.Y.,where a 17-year-old caused an outbreak last year.

The resistance to vaccine has continued for decades,and it is driven by a real but very small risk.Those who refuse to take that risk selfishly make others suffer.

Making things worse are state laws that make it too easy to opt out(決定不參加) of what are supposed to be required vaccines for all children entering kindergarten.Seventeen states allow parents to get an exemption(豁免),sometimes just by signing a paper saying they personally object to a vaccine.

Now,several states are moving to tighten laws by adding new regulations for opting out.But no one does enough to limit exemptions.

Parents ought to be able to opt out only for limited medical or religious reasons.But personal opinions?Not good enough.Everyone enjoys the life-saving benefits vaccines provide,but they’ll exist only as long as everyone shares in the risks.

1.The first two paragraphs suggest that    .

A.a small number of measles cases can start a dangerous trend

B.the outbreak of measles attracts the public attention

C.anti-vaccine movement has its medical reasons

D.information about measles spreads quickly

2.Herd immunity works well when    .

A.exemptions are allowed

B.several vaccines are used together

C.the whole neighborhood is involved in

D.new regulations are added to the state laws

3.What is the main reason for the comeback of measles?

A.The overuse of vaccine.

B.The lack of medical care.

C.The features of measles itself.

D.The vaccine opt-outs of some people.

4.What is the purpose of the passage?

A.To introduce the idea of exemption.

B.To discuss methods to cure measles.

C.To stress the importance of vaccination.

D.To appeal for equal rights in medical treatment.

Passage 2

FLORENCE,Italy — Svetlana Cojochru feels hurt.The Moldovan has lived here seven years as a caregiver to Italian kids and the elderly,but in order to stay she’s had to prove her language skills by taking a test which requires her to write a postcard to an imaginary friend and answer a fictional job ad.

Italy is the latest Western European country trying to control a growing immigrant(移民) population by demanding language skills in exchange for work permits,or in some cases,citizenship.

Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs,such measures will become more a vehicle for intolerance than integration(融合).Others say it’s only natural that newcomers learn the language of their host nation,seeing it as a condition to ensure they can contribute to society.

Other European countries laid down a similar requirement for immigrants,and some terms are even tougher.The governments argue that this will help foreigners better join the society and promote understanding across cultures.

Italy,which has a much weaker tradition of immigration,has witnessed a sharp increase in immigration in recent years.In 1990,immigrants numbered some 1.14 million out of Italy’s then 56.7 million people,or about 2 percent.At the start of this year,foreigners living in Italy amounted to 4.56 million of a total population of 60.6 million,or 7.5 percent,with immigrants’ children accounting for an ever larger percentage of births in Italy.

Cojochru,the Moldovan caregiver,hoped obtaining permanent residence(居住權) would help her bring her two children to Italy;they live with her sister in Moldova,where salaries are among the lowest in Europe.She was skeptical that the language requirement would encourage integration.

Italians always “see me as a foreigner,” an outsider,even though she’s stayed in the country for years and can speak the local language fluently,she said.

1.Why does Cojochru have to take a language test?

A.To continue to stay in Italy.

B.To teach her children Italian.

C.To find a better job in Italy.

D.To better mix with the Italians.

2.Some people worry that the new language requirement may    .

A.reduce Italy’s population quickly

B.cause conflicts among people

C.lead to financial difficulties

D.put pressure on schools

3.What do we know about Cojochru?

A.She lives with her sister now in Italy.

B.She enjoys learning the Italian language.

C.She speaks Italian well enough for her job.

D.She wishes to go back to her home country.

Passage 1

【語篇導讀】 麻疹是一種原本在美國徹底消失的疾病,但最近正在卷土重來,主要原因是一些人拒絕注射麻疹疫苗。事實上,只有所有人都參與進來,群體免疫才會有效果??忌綣倫約捍砉際員奔浜涂際允奔淶幕?,可以 免費預約短信提醒,屆時會以短信的方式提醒大家報名和考試時間。

1.The first two paragraphs suggest that    .

A.a small number of measles cases can start a dangerous trend

B.the outbreak of measles attracts the public attention

C.anti-vaccine movement has its medical reasons

D.information about measles spreads quickly

答案 A

解析 推理判斷題。根據第二段第一句“The numbers might sound small,but they are the leading edge of a dangerous trend.”可推斷出,麻疹患者的數量雖然不算多,但是很有可能會引發危險。

2.Herd immunity works well when    .

A.exemptions are allowed

B.several vaccines are used together

C.the whole neighborhood is involved in

D.new regulations are added to the state laws

答案 C

解析 細節理解題。根據第三段第一句“But herd immunity works only when nearly the whole herd joins in.”可知,只有所有人群都參與進來,群體免疫才能最大限度地發揮效用。

3.What is the main reason for the comeback of measles?

A.The overuse of vaccine.

B.The lack of medical care.

C.The features of measles itself.

D.The vaccine opt-outs of some people.

答案 D

解析 細節理解題。根據倒數第三段第一句可知,麻疹卷土重來的主要原因是一些人拒絕注射麻疹疫苗。

4.What is the purpose of the passage?

A.To introduce the idea of exemption.

B.To discuss methods to cure measles.

C.To stress the importance of vaccination.

D.To appeal for equal rights in medical treatment.

答案 C

解析 推理判斷題。通讀全文內容可知,作者寫這篇文章的目的是強調接種疫苗的重要性。

【長難句分析】This is called “herd immunity”,which protects the people who get hurt easily,including those who can’t be vaccinated for medical reasons,babies too young to get vaccinated and people on whom the vaccine doesn’t work.

這就是所謂的“群體免疫”,它能?;つ切┤菀資萇說娜?包括那些由于醫學原因不能接種疫苗的人,太小而不能接種疫苗的嬰兒和疫苗不起作用的人。

本句結構比較復雜。which引導的是非限制性定語從句,第一個who引導的是定語從句,修飾the people,在including引導的短語中,who引導的是限制性定語從句,修飾those,on whom是“介詞+關系代詞”結構,引導限制性定語從句,修飾people。

Passage 2

【語篇導讀】本文報道了意大利最近采取的一項限制移民的措施,即要求移民通過一項語言考試來獲得工作條件甚至居民身份。

1.Why does Cojochru have to take a language test?

A.To continue to stay in Italy.

B.To teach her children Italian.

C.To find a better job in Italy.

D.To better mix with the Italians.

答案 A

解析 細節理解題。根據第一段中的“...in order to stay she’s had to prove her language skills by taking a test...” 可知她參加考試的原因是要繼續留在意大利,故A項正確。

2.Some people worry that the new language requirement may    .

A.reduce Italy’s population quickly

B.cause conflicts among people

C.lead to financial difficulties

D.put pressure on schools

答案 B

解析 推理判斷題。根據第三段中的“Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs,such measures will become more a vehicle for intolerance than integration.”可知,糟糕的經濟狀況已經讓本土人很難保住工作,而這樣一項措施使得移民壓力變大,可能會導致排外而不是融合,故B項正確。

3.What do we know about Cojochru?

A.She lives with her sister now in Italy.

B.She enjoys learning the Italian language.

C.She speaks Italian well enough for her job.

D.She wishes to go back to her home country.

答案 C

解析 推理判斷題。根據最后一段中的“...she’s stayed in the country for years and can speak the local language fluently...”可知,她能熟練地講意大利語,故C項正確。B項在文中未提到;A、D兩項和文章倒數第二段內容矛盾。

【長難句分析】Some immigrant advocates worry that as hard financial times make it more difficult for natives to keep jobs,such measures will become more a vehicle for intolerance than integration(融合).

一些移民倡導者擔心,由于經濟困難時期使本地人更加難以保持工作,這些措施將成為不寬容而不是融合的機會。

本句是一個復合句。that引導的是賓語從句,在賓語從句中有一個as引導的原因狀語從句,it是形式賓語,代替后面的動詞不定式短語。

環球網校友情提示:以上內容是公共英語頻道為您整理的2020年公共英語二級閱讀理解試題四,點擊下面按鈕免費下載更多精品備考資料。

分享到: 編輯:紀文凱

綁定手機號

應《中華人民共和國網絡安全法》加強實名認證機制要求,同時為更加全面的體驗產品服務,煩請您綁定手機號.

預約成功

本直播為付費學員的直播課節

請您購買課程后再預約

環球網校移動課堂APP 直播、聽課。職達未來!

安卓版

下載

iPhone版

下載
環球小過-環球網校官方微信服務平臺

刷題看課 APP下載

免費直播 一鍵購課

代報名等人工服務

返回頂部